Skip to main content

Huurachterstanden zijn er (helaas) in vele vormen. Zowel in de commerciële- als particuliere verhuur zijn huurachterstanden een probleem. Ook woningcorporaties profiteren dagelijks van onze expertise, omdat wij een gespecialiseerd team huurincasso hebben.  

Verantwoord incasseren

Dat een huurachterstand vervelend is, is duidelijk. U of uw cliënt loopt huurinkomsten mis. Die situatie kunt u niet in stand laten, maar de kunst is om huurachterstanden te incasseren op een manier die voor alle partijen bevredigend is. Uw huurder is tenslotte vaak uw klant. BoitenLuhrs heeft oog voor die (duurzame) verstandhouding en probeert het innen van de huurachterstand verantwoord te laten verlopen. 

► Klik hier en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

 

Hoe werkt het?

Ons incassotraject bestaat uit 3 fases:

  1. de minnelijke fase
  2. de gerechtelijke fase;
  3. de executiefase.

Als incasso- en gerechtsdeurwaarders kantoor kunnen wij u een “alles in 1” oplossing bieden en alle fases voor u verzorgen.

1. De minnelijke fase van huurincasso

Het traject voordat de dagvaarding aan uw huurder wordt uitgereikt, noemen we het minnelijke traject ofwel de aanmaningsfase. Voordat wij een minnelijk incassotraject starten moeten uw (particuliere) huurders aangemaand zijn met een speciale aanmaning, de zogenaamde 14-dagen brief of WIK-brief. Een voorbeeld van zo’n aanmaning kunt u onderaan de pagina bij ‘downloads’ vinden. Wij kunnen deze aanmaning ook verzorgen voor u. Na het verstrijken van de betalingstermijn van deze brief zullen wij de huurder aanmanen. In principe brengen we de kosten van het incassotraject zoveel en waar mogelijk in rekening bij uw huurders.

2. Gerechtelijke fase van huurincasso

Als uw huurder in het minnelijke traject niet tot betaling overgaat, volgt de gerechtelijke procedure. Bij een huurachterstand van 3 maanden en meer kunnen wij de rechter tevens om ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde vragen. Dit kan ook in een aantal andere situaties. Daarover vertellen wij u in een persoonlijk gesprek graag meer.

3. De executiefase van huurincasso

In deze executiefase kan er beslag worden gelegd op bezittingen om alsnog de huurachterstand geïncasseerd te krijgen. Denk aan bijvoorbeeld beslaglegging op de roerende zaken, zoals auto en inboedel.

Waarom een huurincasso traject bij BoitenLurhs?

  • Via onze Online Incasso Service 24/7 online inzicht in uw dossiers.
  • Een team huurincasso dat de specialistische kennis heeft om uw vordering succesvol en verantwoord te incasseren.
  • Betrokken, meedenkend team dat gericht is op praktische oplossingen.
  • Wanneer u klant wordt krijgt u de directe nummers van de medewerkers, zodat u snel contact kan opnemen met de juiste mensen.

► Klik hier om een incasso direct uit handen te geven

 

Download de WIK-brief
Direct klant worden

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Klant worden?

Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.

Gratis Quick Scan

Vraag vrijblijvend de gratis Quick Scan voor beheerders aan! We bekijken uw lopende dossiers en inventariseren waar uw kansen én risico's liggen.

Oplossingen op maat

Onze diensten

Verhuurders & woningcorporaties

"BoitenLuhrs Incasso | Gerechtsdeurwaarders is al geruime tijd onze vaste partner in het incasseren van onze huurvorderingen, een prettige partner om mee samen te werken. "

John Nolten, PRMD

Verder lezen

Betalingsgedrag

Wanneer uw debiteur niet of niet tijdig betaalt, is het zaak om direct te handelen. Een eerlijk, maar strak debiteurenbeleid dwingt immers respect af. Wij adviseren om na een onbeantwoorde aanmaning snel ons incassobureau in te schakelen. Wij leveren onze diensten door heel Nederland en mogelijk ook daarbuiten.

Meer weten

Wij zijn gecertificeerd

BoitenLuhrs incasso gerechtsdeurwaarders is ISO-9001 gecertificeerd. Dit is een samenwerkingsverband van kwalitatief hoogstaande gerechtsdeurwaarderskantoren, die allemaal ISO 9001 gecertificeerd zijn. Alle gerechtsdeurwaarders in Nederland dienen te voldoen aan de Normen voor Kwaliteit van de gerechtsdeurwaarder.

Meer weten

Onze diensten

Van een advies op het gebied van debiteurenbeheer of credit-management tot aan juridisch gecompliceerde beslagwerkzaamheden. En natuurlijk bieden we de online mogelijkheden van nu: een omgeving op internet waar u uw incasso-opdrachten kunt aanmaken en beheren en uw dossiers kunt inzien.

Meer weten