Skip to main content

Op pad met de deurwaarder

30-10-2018  |  Artikel Algemeen

Het is woensdagochtend en de zon probeert door te breken, maar gezien de regendruppels lukt dat nog niet helemaal. Vandaag heb ik een route met daarin 8 adressen om beslag te leggen op de roerende zaken. Ik moet beslag leggen op de inboedel/inventaris van een debiteur, omdat de vordering onbetaald blijft. In veel van deze 8 dossiers is er nooit contact geweest met de schuldenaar en is het ons dus ook niet bekend waarom er niet tot betaling wordt overgegaan.

Met dit in mijn achterhoofd bel ik aan op mijn eerste adres. Wanneer de deur opengaat zie ik een jonge vrouw van rond de 26 jaar staan. Ik stel mijzelf voor en leg uit waarvoor ik vandaag langs kom. Zenuwachtig laat ze mij binnen in haar woning en lopen we de trap op richting de keuken en woonkamer. Binnengekomen in de woning zie ik direct dat er weinig spullen van waarde staan en de woning is ingericht met tweedehandsspullen. Mevrouw begint te huilen en vraagt waarom ik hier ben, want de vordering van de gemeente zou niet juist zijn. Daarnaast is ze een alleenstaande moeder van een zoontje van 4 jaar en probeert ze door te werken het hoofd boven water te houden. Haar tussenpersoon zou dit ook al hebben gemeld. Ze is zenuwachtig en bang dat al haar spullen nu worden meegenomen.

Als ik nogmaals heb uitgelegd dat ik de spullen niet meeneem en dat er nog ruimte is om de zaken met elkaar te regelen komt mevrouw wat meer tot rust. Intussen ben ik aan de telefoon met haar tussenpersoon en begrijp ik dat men nog altijd niet bij de juiste persoon van de gemeente is terecht gekomen. Na de contactpersoon door gegeven te hebben en met de tussenpersoon en mevrouw afspraken te hebben gemaakt loop ik gezamenlijk een rondje door haar woning en de slaapkamers. Ik leg beslag op spullen die waardevol zijn en geef aan dat we eerst gaan uitzoeken hoe de schuld is opgebouwd.

Mevrouw is blij dat ik naar haar heb geluisterd, haar tranen zijn weg en ze ziet weer een beetje licht aan het einde van de tunnel. Bij het naar buiten lopen is het gestopt met regenen en schijnt de zon. Op naar het volgende adres.

 

Geschreven door Ard Haan, gerechtsdeurwaarder BoitenLuhrs.

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.