Skip to main content

Nepberichten, een doorn in het oog.

19-06-2019  |  Nieuws Algemeen

Oplichters doen zich voor als gerechtsdeurwaarder en proberen via email, sms en WhatsApp om mensen niet bestaande schulden te laten betalen. De oplichters versturen nagemaakte aanmaningen en dagvaardingen. Via de nepberichten worden mensen onder druk gezet om een bedrag over te maken. Vaak wordt gedreigd met een dagvaarding, beslaglegging op een rekening of het blokkeren van uw email. De afzender lijkt echt, maar is dat niet.

Aan de hand van de checklist en voorbeelden kan de ontvanger bepalen of een bericht echt of vals is. De drie belangrijkste tips:

  • Betaal alleen rekeningen van leveranciers die u herkent en die kloppen.
  • Check de email: komt het vanuit het emailadres van het bedrijf @naambedrijf.nl? Bent u klant van het bedrijf? Wordt er een dossiernummer vermeld? Wordt er naar een betrouwbare website verwezen? Etc.
  • Check of het een echte gerechtsdeurwaarder is, dat kan op: www.registergerechtsdeurwaarders.nl

Omroep MAX heeft aandacht besteed aan de oplichtingspraktijken in het programma Meldpunt. De KBvG heeft hieraan meegewerkt en is hier terug te kijken.

 

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.