Skip to main content

Geen bijstand meer door politie aan de gerechtsdeurwaarders

22-08-2018  |  Nieuws

U heeft het ongetwijfeld al via diverse media vernomen: de politie is voornemens om in het kader van hun CAO acties geen bijstand meer aan deurwaarders te verlenen. Op de website van politiebond Algemene Nederlandse Politie Vereniging (ANVP) kunt u meer informatie over de staking verkrijgen: https://www.anpv.nl/actueel/cao-actie-stop-assistentie-deurwaarders

De stakingen beginnen morgen en zullen een niet nader genoemde periode voortduren. Een belronde naar de verschillende korpsen leerde ons dat de politie Den Haag per direct stopt met de bijstand aan de gerechtsdeurwaarders Andere korpsen als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht denken hier nog over na, maar gaven aan voornemens te zijn de actie te steunen.

Net als in 2015 worden met deze actie van de politie diegenen geraakt die met een vonnis het recht hebben verkregen om bijvoorbeeld beslag te leggen of te ontruimen.  

Onze beroepsgroep, de KBvG,  treedt vandaag in overleg met minister Dekker en met de politiebonden over oplossingen voor de ontstane situatie. Afhankelijk van de uitkomsten van die overleggen zal de KBvG onderzoeken of er verdere acties ondernomen kunnen worden.

Tot slot:

Voor nu kan het zo zijn dat een gepland beslag op de roerende zaken of een geplande ontruiming in één van uw dossiers geen doorgang kan vinden, simpelweg vanwege het feit dat de politie geen bijstand wil verlenen. U zult begrijpen dat dit voor ons ook een overmacht situatie  is. Ondanks alles zullen wij  aandringen op bijstand en anders de geplande beslaglegging of ontruiming zo spoedig mogelijk inplannen zodra de acties zijn opgeheven.

Uiteraard zullen wij  u over verdere ontwikkelingen blijven informeren. 

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.