Skip to main content

Een sommatie is een mededeling waarin u als schuldeiser de schuldenaar verzoekt om zijn verplichting na te komen. Vaak zal die verplichting zijn dat er nog iets betaald moet worden, maar het kan ook voorkomen dat men wordt aangemaand om iets te doen of om juist iets na te laten. Een sommatie wordt ook wel hetzelfde gezien als een aanmaning. Vaak noemt men de derde aanmaning een ‘sommatie’. Anders gezegd: een laatste mogelijkheid tot betaling.

Als een afnemer van jouw diensten niet betaalt zult u een incassoprocedure moeten beginnen om alsnog betaald te krijgen. Dit doet u door de afnemer in gebreken te stellen. Dit gebeurt door middel van een sommatiebrief.

In een sommatie wordt aangegeven dat u het niet mee eens bent met de afnemer om niet te betalen en dat u hem of haar een laatste kans geeft om alsnog te betalen. In de sommatie stelt u een redelijk termijn om te betalen.

Een voorbeeld van een sommatie kunt u hier downloaden:

 

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.