Skip to main content

U heeft recht op alimentatie, maar uw ex-partner betaalt niet. Dit kan flink wat stress opleveren en zorgen voor financiële problemen.

  • Maakt uw ex-partner de alimentatie al langer dan zes maanden niet over,
  • wilt u de alimentatie snel innen
  • en/of is er sprake van bijzondere verhaalsobjecten?

Schakel dan ons Team Alimentatie in. Als specialistische gerechtsdeurwaarder kunnen wij u direct en met de nodige druk ondersteunen.

Uw mogelijkheden om alimentatie te innen

In veel gevallen is het raadzaam om het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) in te schakelen. Deze instantie verzorgt het innen van alimentatie kosteloos. Het LBIO is verplicht bepaalde procedures te volgen en kan niet meer dan een betalingsachterstand van zes maanden innen. Een gerechtsdeurwaarder kan tot vijf jaar achterstand innen.

Alimentatiespecialist: partner van LBIO

BoitenLuhrs heeft alle expertise op het gebied van het innen van partner- en kinderalimentatie in huis. Ons kantoor werkt al jaren samen met het LBIO en een van onze gerechtsdeurwaarders heeft dertien jaar voor deze instantie gewerkt. We weten precies wat wel en niet kan en u krijgt bij ons objectief advies over uw kansen en de beste oplossing voor uw situatie.

Snel schakelen bij bijzondere verhaalsobjecten

Als u weet u dat uw ex-partner vermogen of bezittingen heeft die hij/zij op korte termijn kan veiligstellen, dan kunnen wij hier met spoed beslag op leggen. U kunt dan denken aan:

  • beslag op een bankrekening
  • beslag op een huis, kostbare auto’s of kunstobjecten
  • afkopen van levensverzekeringspolissen
  • beslagen op (onverdeelde) nalatenschappen
  • uitwinnen van alimentatie via de eigen onderneming van de ex-partner (aandelenbeslag of een verklaringsprocedure wanneer een ondernemer niet vrijwillig meewerkt aan een loonbeslag)

Werkt dit niet, dan kunnen we ook een gijzelingsprocedure opstarten. De debiteur wordt voor een bepaalde periode (maximaal 1 jaar) opgesloten in een huis van bewaring tot hij de achterstallige som betaalt.

Persoonlijk advies en helder inzicht

Of u nu een particulier, ondernemer of advocaat bent, het is voor iedereen fijn om snel te kunnen handelen en inzicht te hebben. U krijgt de directe nummers van ons team, zodat we bij vragen of problemen snel kunnen klaarstaan met raad en daad. In ons Online Incasso Servicesysteem heeft u altijd toegang tot uw dossier. Hier kunt u ook uw incasso- of executieopdracht aanleveren.

Uw partner bij alimentatieproblemen

Zoekt u een daadkrachtige partner met specialistische kennis én ervaring om uw alimentatie te innen? Neem dan contact op met ons Team alimentatie via 088-9993540 of alimentatie@boitenluhrs.nl

Contact ons

Vragen of een afspraak maken?

Klant worden?

Vertrouwt u op onze daadkracht en professionaliteit? Klik hieronder om klant te worden.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op incasso gebied binnen uw branche? Meld u nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand.